vis arrangement

Event: Kunstig intelligens, big data og samfundsvidenskab

På et ’gå-hjem-møde’ inviteres alle interesserede forskere og studerende samt offentlige og private organisationer til en eftermiddag i den ny teknologis tegn.

04.04.2019 kl. 16.00 - 19.00

Beskrivelse

Hvilke muligheder giver teknologiske udviklinger inden for ’Artificial Intelligence’ og ’Big Data’ egentlig, og hvordan kan de bringes i anvendelse set fra et samfundsvidenskabeligt perspektiv?

Disse spørgsmål sætter Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet fokus på med det nye data- og metodelab CALDISS.

På et ’gå-hjem-møde’ torsdag d. 4. april 2019 inviteres alle interesserede til en eftermiddag i den ny teknologis tegn. Vi præsenterer fire korte og fokuserede oplæg, der illustrerer de spændende potentialer i at bruge kunstig intelligens og ’big data’ på samfundsvidenskabelige problemstillinger.

DELTAGELSE ER GRATIS.Tilmelding dig her

16:00  Velkomst ved prodekan for forskning Søren Kristiansen
16:15  “Muligheder og udfordringer ved kunstig intelligens - offentligt som privat”
v/ Forretningsudvikler Mads Bønding fra Spar Nord samt Analysechef Maj Skårhøj & Chefkonsulent Anker Lund Vinding fra Region Nordjylland
16:45  “Hvem bliver og hvem smutter fra banken? - Analyse af customer churn vha. maskinlæring”
v/ De to studerende Morten Fjord Pedersen & Michael Schultz fra kandidatuddannelsen i Økonomistyring, AAU
17:10  “Sundhed og prædiktion - Nye analysesynergier med sundhedsdata og maskinlæring”
v/ De to studerende Kathrine Bendixen & Cecilie Møller Høymark fra kandidatuddannelsen i Sociologi, AAU
17:35  “Velstand og udvikling - Brug af registerdata til at forudsige socioøkonomiske tendenser”
v/ Rolf Lyneborg Lund, ph.d. stipendiat ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, AAU
18:00  “Mix & Mingle” med lidt godt til gane og hals.
- Fælles drøftelse om nye muligheder og potentielle samarbejder med Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på AAU
19:00  Farvel og tak!

Hent programmet som PDF